Zdravá špaldová bagetka

18.03.2020

V tomto čase se hodí recept na domácí pečivo. Bagetku máme od Pavlíny.

Na bagetku budete potřebovat:

3 hrnky špaldové mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku sušeného droždí, jeden a půl hrnku vlažné vody.

Postup:

Do mísy nasypeme mouku, sůl a droždí a vše promícháme. Přilijeme vodu a mícháme chvilku, jen co nám vznikne kašovitá hmota. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme vykynout. Může to trvat jednu nebo i tři hodiny, podle typu mouky. Těsto je vykynuté, když zdvojnásobí svůj objem. Pak dáme těsto na pomoučněný vál (lepí se!), důkladně prohněteme a rozdělíme na dva bochníky. Troubu předehřejeme na 220 st. Na plech položíme pečící papír a dvě bagety. Ty shora ostrým nožem několikrát nařízneme a pečeme. Ať se Vám povedou!