Vaječné smaženky

03.04.2020

Někdy zbyde kousek chleba, nějaký rohlík, co s tím ? Využít na báječné vaječné smaženky !

Potřebujeme:

tvrdší krajíce chleba, starší pečivo, vejce, eidam 30 procentní, sůl, červenou papriku mletou, zeleninu na oblohu (zde cibule, okurka, rukola), hořčici, olej.

Postup:

Eidam nastrouháme na jemno, přidáme celé vejce, zamícháme, osolíme, okořeníme paprikou. Pečivo a chléb nakrájíme na plátky. Plátky z obou stran namáčíme v sýrovo - vaječné směsi. Na pánvi rozpálíme vrstvičku oleje a namočený chleba opékáme z obou stran. Hotové smaženky pokládáme na ubrousek. Můžeme potřít hořčicí a ozdobit cibulí a zeleninou.

Dobrou chuť !