Šunková pěna

02.04.2020

Nadýchanou pomazánku znají mnozí z dětství, anebo ji poznají teď. Může se použít na chleba a pečivo, nebo jako náplň třeba do vajíček. Děkujeme za výborný recept Zuzce D.!

Potřebujeme:

125 g másla, 125 g šunky vcelku (vepřové, kuřecí, krůtí), 60 g čerstvého krémového sýra, špetku soli, bílý pepř mletý.

Postup:

V kuchyňském robotu s třecím nástavcem mícháme máslo se solí vysokou rychlostí 5 minut. Šunku umeleme na masovém mlýnku na jemno, třeba i dvakrát. Umletou šunku přidáváme po lžících do másla, robot stále pomalu běží. Stejně přidáváme i krémový sýr. Směs došleháme ještě 2 minuty. Podle chuti osolíme, případně opepříme.

Dobrou chuť!