Rohlíky s medem

02.04.2020

Rohlíkové těsto s medem není sladké, jak by se mohlo z názvu zdát. Dají se z něj upéct rohlíky, housky nebo třeba párky, zapečené v rohlíku.

Potřebujeme:

260 ml vody, 20 g oleje, 2 lžičky soli, 1 lžíci medu, 350 g polohrubé a 150 g hladké mouky, droždí (čerstvé nebo sušené) na půl kila.

Postup:

K míchání a kynutí těsta používám pekárnu na chleba. Jinak se těsto uhněte v robotu a nechá na teplém místě asi hodinu kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 části. Z každé vyválíme kolo u průměru cca 20 cm, rozkrájíme na šestiny od středu a stáčíme rohlíky od široké strany ke špičce. Dáváme na plech vystlaný pečícím papírem a před pečením potřeme slanou vodou. Můžeme i posypat - kmínem, různými semínky. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. a pečeme 15 - 20 minut, až rohlíky zezlátnou. Ještě dvakrát potřeme slanou vodou.

Dobrou chuť!