Pomazánky na bagetku

18.03.2020

Pomazánky jsou v Rybičce oblíbené téma. Moc děkujeme Lence, že naši sbírku receptů obohatila o další tři.

Krabí pomazánka - tentokrát z cottage, krabích tyčinek, soli a lžičky majolky. Vše smícháme v množství, které potřebujeme k nasycení strávníků. Kdo má majolku rád, dá si ji v dostatečném množství:-)

Vajíčková pomazánka - předpokládá uvaření a zchlazení vajec. Ta pak postrouháme nebo pokrájíme, utřeme dobrý margarín s taveným sýrem, přidáme lžičku hořčice a nakrájené okurky nadrobno. Dochutíme solí, případně pepřem, kurkumou.

Celerová pomazánka - nastrouháme na jemno čerstvý celer, tvrdý sýr (eidam, gouda), okurku a vařené vajíčko, ke směsi přidáme ricottu a trochu majolky. Kdo má rád, majolku dá i místo ricotty!

Přejeme dobrou chuť!

Na recepty na pomazánky se podívejte i do rubriky Stalo se - Co bude dnes k večeři?, kde nám připravil pomazánky pan Robert Žižka.