Mrkvová roláda s vanilkovým krémem

27.03.2020

Lahodná varianta rolády s vanilkovým krémem. Recept je od Lenky. Děkujeme!

Potřebujeme:

Na těsto - 110g celozrnné špaldové mouky, 1 lžičku kypřícího prášku, půl lžičky mleté skořice, čtvrt lžičky mletého zázvoru, 3 vejce, 70 g medu, 100 ml mléka, 150g nastrouhané a vysušené mrkve, sůl. Na krém - puding s vanilkovou příchutí, cukr dle návodu na puding, 400 ml mléka, 300 - 350g másla.

Postup:

Sypké přísady smícháme ve velké míse. Vejce vyšleháme s medem a mlékem. Směs přidáme do sypkých přísad a promícháme. Nakonec přidáme mrkev. Těsto nalijeme do formy (na plech) o rozměrech 25 cm x 35 cm, vyložené pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 165 - 175 st. 12 až 18 minut. Po upečení korpus přeneseme na navlhčenou utěrku a spolu s ní svineme. Necháme zavinutý aspoň 5 minut, i déle. Krém připravíme takto: podle návodu uvaříme vanilkový puding. Po částečném vychladnutí do něj zašleháme máslo. Necháme ztuhnout v lednici a pak natřeme na rozbalený korpus. Roládu zavineme a na 1 hodinu dáme chladit do lednice. Před podáváním krájíme úhledné řezy - rovně nebo našikmo.

Dobrou chuť!