Mrkváček s citrónovou polevou

27.03.2020

Je lahodný a zdravý, protože je v něm mrkev. Děkujeme Nině za recept !

Potřebujeme:

300 g nastrouhané mrkve, 2 vejce, 90 ml oleje, 170 g cukru krupice, 210 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 90 g mletých vlašských ořechů, 90 g rozinek, 150 ml mléka, mletou skořici, na polevu citrónový koncentrát, 165 g cukru moučky.

Postup:

Smícháme zvlášť sypké přísady a zvlášť tekuté. Do suchých přísad zamícháme nastrouhanou mrkev a pak přidáme tekuté. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 st. asi 35 minut. Polevu utřeme z cukru a citrónového koncentrátu. Vychladlý korpus polijeme polevou a necháme ji v pokojové teplotě zatuhnout. Nakrájené kousky můžeme ozdobit půlkou vlašského ořechu.

Dobrou chuť !