Medové perníčky

07.04.2020

O Velikonocích nám přijdou k chuti perníčky, které jsou hned po upečení krásně měkké. Anebo budou připravené pro koledníky na Velikonoční pondělí. Recept je od Zuzky, realizace od Petry. Děkujeme oběma !

Potřebujeme:

650 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 250 g ztuženého tuku, půl lžíce perníkového koření, 3/4 lžíce skořice, 1 dkg jedlé sody, 4 celá vejce, 13 dkg nahřátého medu. Na polevu - 1 bílek, 200 g moučkového cukru, citronová šťáva.

Postup:

V robotu nebo na válu zpracujeme těsto, vyválíme placku a vykrajujeme velikonoční tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 150 - 160 st. asi 7 až 10 minut. Upečené perníčky ještě teplé na plechu potíráme vejcem. Polevu umícháme z bílku, cukru a citronové šťávy a použijeme na zdobení sáčkem, apod.

Dobrou chuť !