Kančí kostky na zelenině

21.03.2020

Recept na chutnou úpravu divočáka máme od Evy. Děkujeme!

Potřebujeme:

35 g kančího masa, odblaněného a nakrájeného na kostky, 90 g brambor oloupaných, 80 g červené řepy oloupané, uvařené, 10 g cibule oloupané, 2 lžíce zakysané smetany (varianta - smetana na vaření 10 procentní), 2 dcl teplé vody, 1 lžička hladké mouky, 1 lžička oleje, 1 lžička citronové šťávy, drcený kmín, majoránku

Postup:

Maso nakrájené na kostky osmahneme na oleji, přidáme cibuli nadrobno, po opečení zasmahneme s moukou, přilijeme vodu a přidáme koření. Dusíme do poloměkka, pak přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme vše doměkka. K masu přisypeme řepu, nalijeme smetanu a citr.šťávu a společně dovaříme. Pozor! Množství přísad je třeba upravit podle počtu strávníků!

Dobrou chuť!