Cibulačka s bílým vínem

18.03.2020

Cibulačka může být výborným řešením oběda nebo večeře. Je to zdravé a to víno se prý vyvaří... Takhle ji dělá Danka.

Potřebujeme:

kuřecí vývar, slaninu nebo máslo, 3 větší cibule, trošku cukru, 1,5 dcl bílého vína, sůl, na ozdobu bagetku nakrájenou na kolečka, olivový olej a nastrouhaný tvrdý sýr (eidam, gouda).

Postup:

Na másle nebo na pokrájené a vypečené slanince opékáme cibuli, nakrájenou na kolečka. Cibule nesmí zhnědnout, dáváme si pozor. Na cibuli nasypeme trošku cukru, stále rychle mícháme. Zalijeme bílým vínem, necháme vyvařit. Pak nalijeme kuřecí vývar, posolíme, vaříme tak 15 minut na mírném plameni. Zatím si na olivovém oleji osmahneme kolečka bagetky, posypeme sýrem. Kolečka posadíme na hladinu nalité polévky.

Dobrou chuť! A díky Dance za nápad!