Chřestová polévka

27.03.2020

Recept na polévku ze zeleného chřestu nám poslala Lenka. Děkujeme !

Potřebujeme:

1 větší cibuli, nakrájenou na jemno, 1 lžíci oleje, 1 lžičku másla, 400 g zeleného chřestu (výhonky rozdělíme na hlavičku a stonek, hlavičky orestujeme zvlášť a necháme na ozdobu polévky, stonek pokrájíme na kousky), 600 ml zeleninového vývaru, 200 ml rýžové smetany, muškátový oříšek, sůl, pepř

Postup:

Na oleji a másle zpěníme cibuli (do sklovata), zalijeme vývarem, přidáme smetanu a pokrájený chřest. Vaříme pod pokličkou 10 - 15 minut do změknutí chřestu. Pak ochutíme muškátovým oříškem, špetkou soli a pepře a rozmixujeme dohladka. Polévku na talíři posypeme opečenými hlavičkami chřestu.

Dobrou chuť!